Toiminta


Näyttelyt

Kuvataideseura Arttiimi järjestää vuosittain kesänäyttelyn ja teemanäyttelyn. Historiallinen kesänäyttelypaikka oli Kuopion matkustajasataman Tullimakasiinissa ja sen jälkeen Kirkkopuiston luona Snellmanin koululla. 2014 ja 2015 oltiin Kallamarinan makasiinissa, jonne yleisö löysi tiensä kiitettävästi. 2021 kesänäyttely Kuopion korttelimuseon hirsiaitoissa oli menestys yleisömäärältään. Tunnelmalliselle kesänäyttely nähdään Korttelimuseon hirsiaitoissa myös kesällä 2022.

Kesänäyttely ja vuosittainen teemanäyttely pidetään usein Kuopion kaupunginkirjaston näyttelytilassa. Arttiimin jäsenet ovat vuosittain osallistuneen Pohjois-Savon Kuvataideseurojen jurytettyihin kesänäyttelyihin Lapinlahdella Pappilan kivinavetassa.

Yhdistys pyrkii myös olemaan rohkaiseva taustatuki yksityisiä näyttelyitä järjestäville jäsenilleen.

Kurssit ja taidematkat

Yhdistys järjestää kursseja, joilla perehdytään erilaisiin kuvataiteen tekemisen tapoihin. Pääasiallisesti on keskitytty perinteisten tekniikoiden opetukseen, mutta tarjolla on ollut myös erikoisempien materiaalien hallintaan tähtäävää koulutusta kuten kierrätystaide- ja betoniveistokursseja. Koulutuksessakin pyritään hyödyntämään paikallisten ammattitaiteilijoiden asiantuntijuutta.

Kursseja ja matkoja järjestetään myös yhdessä muiden Pohjois-Savon kuvataideseurojen kanssa, tai tarjotaan molemmin puolin mahdollisuutta osallistua lähiseurojen tapahtumiin, kursseihin ja matkoihin.

Yhdistys organisoi jäsenilleen matkoja kuvataiteellisesti kiinnostaviin kohteisiin. Pääasiallisesti matkat tehdään kotimaassa, mutta ne voivat suuntautua myös ulkomaille.

Työ- ja näyttelytilat

Yhdistys pyrkii tarjoamaan jäsenilleen tiloja kuvataiteen tekemiseen ja näyttelyjen pitämiseen. Lauantaina 25.4.2015 klo 10 Arttiimi muutti Voiportin talosta Tulliportinkadulta Maria Jotunin koululle, yhteiseen rakennukseen Käsillä ry:n kanssa. Osoitteessa Vuorikatu 9 C Arttiimilla on käytössään luokkahuone ja yhteiskeittiö.

Kuvat: Ylimmässä kuvassa Kuopion korttelimuseon pihapiirin hirsiaitta, jossa Arttiimilla oli kesänäyttely vuonna 2021. Käytössä oli myös toinen aitta. Vuoden 2022 kesänäyttelyn teema Korttelimuseossa on Valo – Toivo.
Alemmassa kuvassa vuoden 2021 Kulttuurikävely-tapahtuman talkooporukkaa toimitilojen pihamaalla.

Yhteistyössä